Apple zoekt expert vingerafdruktechnologie voor nieuwe producten

Apple zoekt een expert op het gebied van vingerafdruktechnologie, voor een bedrijfsonderdeel in Florida. Daar is AuthenTec gevestigd, een bedrijf dat Apple in 2012 overnam. Geruchten over vingerafdrukscanners in iOS-apparaten nemen weer toe.

iphone vingerafdrukApple heeft een nieuwe vacature online gezet, waarin ze aangeven op zoek te zijn naar een software-engineer die aan de slag gaat in het vingerafdrukteam van AuthenTec. Dit bedrijf nam Apple vorig jaar over voor $356 miljoen. AuthenTec heeft een kantoor in Melbourne, Florida en het is de enige vacature voor deze locatie. Er wordt aan gespecialiseerde toepassingen voor authenticatie gewerkt.

De nieuwe medewerker gaat low-level code schrijven om de hardware te configureren en te besturen. Er is ervaring met de interactie tussen firmware en hardware vereist. Een behoorlijk technische job dus, die erop zou kunnen wijzen dat Apple vaart zet achter vingerafdruktechnologie. Er gingen al meermaals geruchten dat de iPhone 5S wellicht is voorzien van een vingerafdruksensor. Maar ook over de nog niet bestaande iWatch wordt gezegd dat er een dergelijke scanner in zit.

Zo’n vingerafdrukscanner kan gebruikt worden om je persoonlijke gegevens te beschermen. De nieuwe medewerker gaat werken aan de LabTool-software, gaat software schrijven voor foutenanalyse en de firmware voor de chips maken. Ook ondersteunt hij/zij de groep die het ontwerp verifieert. Nieuwe functies worden gespecificeerd door engineers die zich bezighouden met het analoge en digitale design. Het LabTool moet bijvoorbeeld worden aangepast om met nieuwe sensoren te kunnen werken. Al met al is uit de vacature-omschrijving niet goed af te lezen welke producten de nieuwe medewerker gaat meehelpen ontwikkelen, maar dat is logisch: de concurrentie leest ook mee.

AuthenTec werd in juli 2012 overgenomen door Apple. Een paar maanden later verkochten ze de beveiligingsdivisie, waardoor de groep die aan vingerafdrukscanners en identiteitsmanagement werkt overbleef. AutenTec probeerde zich vervolgens te ontdoen van klanten, zodat ze zich volledig op Apple konden focussen.

De vacature bevindt zich hier: Software Engineer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2013, 19:15
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp vingerafdruk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.