Avid kondigt Fast Track audio-interfaces voor iPad aan

Avid heeft de Fast Track Solo en Fast Track Duo aangekondigd, twee audio-interfaces met iOS-ondersteuning. Ze zijn geschikt voor de iPad en gericht op professionele audio-bewerkers. Ook kondigde Avid Pro Tools 11 aan.

avid-audio-interfaceAvid heeft vandaag een nieuwe versie van Pro Tools 11 aangekondigd, een rechtstreekse concurrent van Apple’s eigen en veel goedkopere Logic Pro-pakket voor de Mac. Voor wie er nog nooit van gehoord heeft: Avid is marktleider met digitale, niet-lineaire montagesystemen voor video en audio. Fysieke filmmontage is daardoor vrijwel verdwenen. Maar ze maken ook audio-interfaces voor professioneel gebruik, die ietsje duurder zijn dan consumentenproducten zoals de Griffin StudioConnect (€150). Avid gaat $300 vragen voor de duurste Fast Track Duo audio-interface en $180 voor de goedkopere Fast Track Solo. Dollarprijzen worden daarbij vaak 1-op-1 naar europrijzen geconverteerd.

Beide zijn de eerste iOS-compatibele audio-interfaces. Er zit voor het eerst een usb-poort in en er is ondersteuning voor de Pro Tools-software. Beide zijn voorzien van een metalen behuizing, zijn zonder extra adapters met de iPad te gebruiken en bevatten de nodige ingangen en uitgangen. De Solo bevat één voorversterker voor de microfoon en een 1/4-inch aansluiting, de Duo bevat twee voorversterkers en een combinatie van XLR- en TRS-input. Ze zijn te koop via Avid-resellers. De NAB-beurs is net begonnen en dat betekent dat we de komende dagen nog meer aankondigingen op het gebied van audio, video en filmproductie zullen zien.

avid-audio-interfaces-fast-track

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2013, 18:56
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.