Apple zoekt 3G iPhone-testers in verschillende landen

Apple zoekt in verschillende landen testengineers en een certificatie-manager voor de 3G iPhone. In alle gevallen moet je kennis hebben van UMTS en 3G.

VacaturesOp Apple’s internationale websites zijn een aantal interessante vacatures verschenen. Apple zoekt veldwerkers die de 3G iPhone kunnen uittesten en een projectmanager die het certificatieproces in goede banen leidt. In Engeland en Australië kun je solliciteren naar een baan als iPhone Field Validation Engineer. Zoiemand moet technische kennis en ervaring hebben met GSM/GPRS, EDGE, CDMA en UMTS. Je gaat daarbij “connectivity issues” onderzoeken die deels door de klanten zijn gerapporteerd.

Apart aan deze vacature is dat je kennis van CDMA moet hebben, terwijl de iPhone daar helemaal geen gebruik van maakt. Verder is opvallend dat geen HSDPA wordt genoemd, dus blijkbaar gaat het dataverkeer bij de volgende generatie iPhone niet sneller dan UMTS.
Voor de engineering-functie moet je in de middle of nowhere (Uxbridge, ver buiten Londen) zijn, maar Apple heeft in Londen ook een droomstage weg te geven: als iPhone/iPod Product Marketing Intern.

In Duitsland zoekt Apple een iPhone Certification Project Manager, die zijn of haar gedetailleerde technische kennis van draadloze standaarden (Wi-Fi, 3G) gaat inzetten om het certificatieproces goed te laten verlopen. Deze medewerker moet problemen die zich tijdens het proces voordoen prioriseren en oplossen. De standplaats van deze vacature is Bonn, terwijl de meeste activiteiten van Apple toch in Munchen worden gedaan. Apple heeft in Duitsland nog wel meer leuke banen, zoals een Gift Card Manager (hoe moeilijk kan dat zijn?) en een Music Programmer.

Te ver van huis? In Bunnik kun je ook solliciteren als iPod touch/Embedded OS QA Engineer.

Via: Reghardware

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2008, 17:59
Categorie Apple
Onderwerpen 3G, personeel, sollicitatie, vacature

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.