Tv-series The Office en 30 Rock via iPhone te bekijken

NBC stelt volledige afleveringen van The Office en 30 Rock beschikbaar om via je iPhone of iPod touch af te spelen. Ze worden aangeboden via streaming video.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

NBC The OfficeDit nieuwtje hadden we even laten liggen (“Is het niet te Amerikaans?”, “Is het niet een glitch die binnen een paar dagen is opgelost?”). Maar nee, NBC blijkt toch echt van plan om volledige afleveringen van The Office en 30 Rock ter beschikking te stellen aan iPhone-bezitters. Je kunt zelfs zonder reclames kijken naar de afleveringen, bij voorkeur via een Wi-Fi-verbinding.

iPhoneclub-bezoeker Peter Diertens probeerde het uit op zijn iPod touch en kan ons melden dat 30 Rock (nog niet in Nederland op tv) een erg leuke serie is. De kantoorserie The Office heeft natuurlijk geen verdere toelichting nodig. Opvallend is dat je op de desktop de afleveringen niet via de NBC-website kunt bekijken (alleen toegankelijk vanuit de VS), maar vanaf de iPhone zou het wel moeten lukken.

NBC ziet meer mogelijkheden in het aanbieden van streaming video’s. Volgens de president digitale distributie van NBC Universal kijken een hoop meer mensen naar de streaming aflevering, dan dat ze voor $1.99 per stuk worden aangeschaft. Omdat het project nog in een vroeg stadium is, worden ze op dit moment nog zonder advertenties vertoond. Verder is het bijzonder dat NBC voor de iPhone heeft gekozen, omdat Apple en NBC in de clinch liggen over de prijsstelling op iTunes. Het uitzenden via een streaming verbinding lost ook problemen met copyright op: zolang je het niet kunt opnemen, kunnen mensen het ook niet ongevraagd verspreiden. Daar komt bij, dat als de content altijd gratis beschikbaar is om te streamen, er geen reden meer is om afleveringen lokaal op te slaan.

Om de tv-series te kunnen bekijken ga je op de iPhone of iPod touch naar www.nbc.com. Blader voorbij Howie Mandel en Sam Waterston en klik vervolgens op de link “WATCH FULL EPISODES!”

Meer info: Alley Insider

Met dank aan Peter voor het uitproberen en alle anderen voor de nieuwstip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.