Bangmakerij of echt risico? Jailbreak is gevaarlijk, zegt PC Magazine

PC Magazine heeft een stuk geschreven over de gevaren van jailbreaken.

iphone_gevaarPC Magazine heeft zich dit weekend eens gebogen over het gevaar van jailbreaken. Er zijn veel mensen die het doen en door de bekendheid die de Cydia Store nu krijgt, zijn er vast weer een hoop doorsnee gebruikers die de sprong willen wagen, zeker als er nieuwe aanbieders tussen zitten die adult-materiaal beloven. Charlie Miller, principal analyst bij het bedrijf Independent Security Evaluators, heeft zelf wel een jailbreak uitgevoerd, maar waarschuwt dat er ook risico’s aan zitten. Zodra je je iPhone jailbreakt, wordt je niet meer beschermd door de securitymaatregelen die Apple heeft ingebouwd.

Normaalgesproken draaien applicaties in een sandbox, maar Cydia heeft rootrechten op de iPhone en applicaties die je ermee installeert hebben die rechten ook. Ze kunnen doen wat ze willen en als gebruiker kun je gemakkelijk malware installeren op je iPhone, als je dat wilt. Ervaren gebruikers hebben snel door wanneer er iets niet helemaal in de haak zit, maar dat geldt niet voor iedereen. Er zijn repo’s die op malware worden gecontroleerd, zoals die van Big Boss en iSpazio, maar mensen blijken er geen moeite mee te hebben om dubieuze repo’s toe te voegen als ze een coole nieuwe applicatie beloven. De conclusie van PC Magazine is in ieder geval: jailbreaken is gevaarlijk.

Lots of people do dangerous things and get away with it, either out of luck or skill, and jailbreaking is clearly dangerous. As a general matter it’s a really bad idea for users to do it unless they accept that they may seriously mess up their iPhones as a result.

Op iPhoneclub willen we lezers niet zo’n belerend vingertje voorhouden. We leggen uit wat er mogelijk is en waarschuwen dat je er niet aan moet beginnen als je niet weet waar je mee bezig bent, er vanuit gaande dat iedereen zelf het beste kan inschatten of hij/zij de risico’s aan kan. Als je eens een wat ander perspectief wilt lezen, om mensen te weerhouden om te gaan jailbreaken, moet je zeker het artikel van PC Magazine eens lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2009, 11:27
Categorie Jailbreak
Onderwerp tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.