Apple wijst schikkingsvoorstel van Samsung af

Apple heeft een schikkingsvoorstel van Samsung afgewezen, waardoor de Samsung Galaxy Tab voorlopig niet in Australië te krijgen zal zijn. In Nederland en andere landen lopen nog steeds rechtszaken.

galaxy-tabApple heeft een schikkingsvoorstel van Samsung in Australië afgewezen. Samsung bood Apple licenties op patenten aan, in de hoop dat ze daardoor de Galaxy Tab 10.1 op de markt kunnen brengen. Maar Apple zag het voorstel niet zitten en blijft bij het verkoopverbod wat ze eerder hadden geëist. De zaak draait om de vraag of de Tab een slaafse kopie is van de Apple iPad. Samsung is het daar niet mee eens en startte zelf een rechtszaak omdat er patenten zouden zijn overtreden. Inmiddels lopen er in meerdere landen rechtszaken, waaronder in Nederland.

Het lukte in Nederland om een verkoopverbod af te dwingen voor diverse smartphones, waaronder de Galaxy Ace en S II. De Galaxy Tab kreeg van de Nederlandse rechter geen verkoopverbod. Inmiddels lopen er nieuwe kort gedingen, die Samsung heeft aangespannen tegen Apple. De uitspraak daarvan staat gepland op 14 oktober.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2011, 10:40
Categorie Apple
Onderwerpen apple, galaxy, samsung, ziekte

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.