Apple wijst iPhone-stralingsapp af: geen interesse

Een stralingsapplicatie van Tawkon werd afgewezen door Apple, ook al was Apple eerder bij de ontwikkeling betrokken. Volgens Steve Jobs is er geen interesse.

iphone straling appMobiele telefoons zenden straling uit, of je nu een iPhone of een Nokia gebruikt. Of die straling schadelijk is, is een discussie waar nog geen definitief antwoord op is, maar ontwikkelaar Tawkon leek het in ieder geval wel interessant om die straling inzichtelijk te maken. Ze ontwikkelden een app waarmee je de hoeveelheid straling van je iPhone kunt meten. De app werd door Apple geprezen om het grafische design en de functionaliteit. Maar toch komt de applicatie niet in de App Store.

iphone stralingApple wees de applicatie af, ook al had het ontwikkelbedrijf tot op hoog niveau met medewerkers in Cupertino erover gesproken. Apple hielp het bedrijf zelfs om de app zodanig te ontwikkelen, dat er geen private API’s hoefden te worden gebruikt. Maar het mocht niet baten. Na de afwijzing stuurde Tawkon een mailtje naar CEO Steve Jobs om te achterhalen waarom de app toch niet werd goedgekeurd. Ze kregen daarop een korte reactie: “geen interesse”. De applicatie is nu (na een jailbreak) te installeren via Cydia, door in Cydia op ‘Tawkon’ te zoeken.

Meer info: website Tawkon

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2011, 14:33
Categorie Achtergrond
Onderwerp straling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.