Apple werkt aan verbeterde Exchange-ondersteuning voor iPhone

Een vacature op de website van Apple doet vermoeden dat Apple van plan is om de ondersteuning van Exchange en ActiveSync op de iPhone te verbeteren. Dat is goed nieuws voor zakelijke gebruikers, die veelal afhankelijk zijn van Exchange.

Exchange ServerApple gaat de ondersteuning van Microsoft’s Exchange e-mailplatform op de iPhone verbeteren, waardoor de synchronisatie en push-mail in de toekomst verder zal verbeteren. Dat concluderen verschillende websites naar aanleiding van een vacature, die Apple op de eigen website heeft gepubliceerd. Apple zoekt een “gemotiveerde, zeer technische Exchange test/sync engineer met excellente probleemoplossende en communicatie-vaardigheden”. De nieuwe persoon wordt onderdeel van een “dynamisch team” die de nieuwste iPhone-producten ontwikkeld.

De persoon die Apple zoekt zal zich voornamelijk bezighouden met het testen van de Exchange- en Outlook-functionaliteit op de iPhone. De ondersteuning voor Exchange op de iPhone is tot nu toe beperkt tot IMAP-functionaliteit. Dit wordt als een obstakel beschouwd om de iPhone in het bedrijfsleven te gebruiken, waar Exchange veel wordt gebruikt. Op zich zegt zo’n vacature nog niet zoveel, maar het zou kunnen betekenen dat Apple van plan is om ondersteuning voor Exchange ActiveSync te bieden, waardoor iPhone-bezitters behalve e-mail ook agenda-items en contactpersonen met een Exchange-server kunnen synchorniseren. In een recente poll blleek dat 98 procent van de deelnemers van mening was dat ondersteuning voor ActiveSync of een andere vorm van Exchange-synchronisatie van doorslaggevend belang is bij de beslissing om uiteindelijk een iPhone te kopen.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2007, 11:00
Categorie iOS
Onderwerpen activesync, microsoft exchange

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.