Hack maakt videofilmen op iPhone mogelijk

Een hack van Drunknbass maakt het mogelijk om de camera van de iPhone als HD camcorder te gebruiken. Op dit moment is 5 seconden filmen mogelijk, maar straks wordt dat onbeperkt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Video op iPhoneEen nieuwe hack maakt het mogelijk om de iPhone te gebruiken als videorecorder. De huidige versie maakt het mogelijk om maar 5 seconden met een framerate van 10 fps op te nemen. Een toekomstige versie kan oneindige lengte en 45 fps aan. Video’s maken is één van de functies die met de ingebouwde camera standaard niet mogelijk is. Maar technisch gezien is het haalbaar en het levert dankzij de 2 megapixel camera beelden op, die op een HD-tv heel acceptabel schijnen te zijn. De applicatie van Drunknbass is op dit moment beschikbaar in betaversie.

Videocamera’s die je in de winkel koopt leveren vaak ook rond de 2 of 3 megapixel beelden. Het maximum dat met Drunknbass’ applicatie kan worden behaald is 45 fps, terwijl de standaard tv’s maar 30 fps aankunnen. Toch is wat voorzichtigheid op z’n plaats: de camera mag dan wel het juiste aantal megapixels hebben, maar de kwaliteit van de lens in de iPhone is lang niet zo goed als die in gespecialiseerde camera’s en een zoomfunctie zit er evenmin op, net als handige functies zoals beeldstabilisatie. Voor een spontaan filmpje is het echter prima te doen.

Lees meer hierover op de pagina van Monster and Friends of op ModmyiPhone, waar je ook de download vindt. Installeren kan via Installer.app als je de repository van ModmyiPhone gebruikt.

Of kijk rechtstreeks via deze link.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.