Handle: takenlijst-app op iPhone integreert met nieuwe maildienst

Handle is een nieuwe todo-app op iPhone die samenwerkt met een maildienst op het web, waarmee je e-mails tot taken kan maken.

HANDLE iPhone-app taken en mails gecombineerdEen nieuwe todo-app op de iPhone mag amper nieuws meer heten in het gigantische aanbod van takenlijsten dat al voorhanden is op iOS, maar Handle is een kijkje waard. Het is een nieuwe, gratis te downloaden iPhone-app die synchroniseert met een veel groter platform op het web. De website van Handle is namelijk gespecialiseerd in het verwerken van e-mail tot taken – en die zie je dan terug in de iPhone-app. De optelsom van mails en todo is niet de enige grote overeenkomst met de populaire mailapp Mailbox.

Wachten op uitnodiging

Net als Mailbox voorheen, is ook Handle namelijk enkel nog te gebruiken als je wordt toegelaten. De toepassing werkt voorlopig met een uitnodigingssysteem, en het is niet duidelijk wanneer je aan de beurt bent. Verwarrend is dat je de iPhone-app al meteen kan openen (door je in te loggen met een Google-account) en de app op zichzelf ook kan gebruiken zonder integratie met de webversie. Daarin ondersteunt Handle voorlopig trouwens Gmail, Microsoft Exchange en Yahoo voor de verwerking van e-mail.

Handle taken op vandaag Handle taken op prioriteit iPhone

De iPhone-app

Handle voor de iPhone bestaat uit twee overzichten van taken. Het linker tabblad laat zien wat je voor vandaag hebt staan, ingedeeld in het tijdsschema met voorlopig alleen een AM-PM urenweergave. Daarnaast kan je een beroep doen op het tabblad Tasks, waarin de taken niet worden gerangschikt op datum, maar op prioriteit. Er zijn drie prioriteiten in de toepassing: Must Do, Should Do en Want to Do.

Als je een taak aanmaakt, kies je meteen uit een van de prioriteiten als je de naam van de taak hebt ingevoerd. Daarna heb je respectievelijk de keuze een notitie toe te voegen, het item toe te voegen aan de Today-lijst en kan je een taak scharen onder een project dat je elders in de app kan aanmaken. Ten slotte kies je al dan niet voor een deadline (dag) en een Snooze; tijdstip voor een alarmmelding voor het voltooien van de taak.

Nog niet rijp

Dat Handle nog niet algemeen en voor een breed publiek beschikbaar is, kan je wel destilleren uit de applicatie. Die heeft nog best wat rare trekjes. Zo wordt een taak van een uur lang op de Today-lijst ingepland als een evenement dat de hele dag duurt en zien we bij het bevestigen van de tijd van een todo, juist wel een tijdsindicatie in 24 uursschema. Ook liep de app in onze test eens vast bij het aangeven van een prioriteit, terwijl dat nou juist een bijzonder belangrijke optie is. Ook zien we een taak niet terugkomen onder tabblad Tasks als we hebben aangegeven dat hij op de Today-lijst moet. Misschien houdt de app die twee zaken graag gescheiden – en daar valt zelfs wat voor te zeggen, maar ongecommuniceerd is het een beetje vreemd.

Handle nieuwe taak aanmaken Handle nieuwe taak aanmaken iPhone

Assistent voor het web

In het grote plaatje is de applicatie een soort assistent van de webcliënt, die nog niet openbaar is, maar er wel veelbelovend uitziet in de promovideo van de dienst. Daarin kan je er ook voor kiezen om mails te archiveren en verwijderen en kan je ze dus als taken toevoegen. Handle beweert daarbij een slim algoritme te hebben waardoor de dienst na een tijd precies ziet welke mails belangrijke taken kunnen zijn en welke niet. Verder kan je op het web mails archiveren en als taken neerzetten met directe shortcuts op het toetsenbord. Vaak volstaat al één letter voor een handeling met een mailtje. Dat wordt op de iPhone vanzelfsprekend iets lastiger, gezien je daar niet altijd het toetsenbord bij de hand hebt.

Omdat we zelf nog niet met de webversie hebben kunnen spelen, is een uitgebreid vergelijk met de reeds beschikbare iPhone-app Mailbox lastig. Die app lijkt door het ontbreken van het mailgedeelte in Handle op de iPhone, echter wel meer een totaaloplossing dan deze nieuwe dienst. Maar die, constateren we al, is dan ook nog niet rijp.

Downloaden: HANDLE (gratis, iPhone, alleen nog todo-app, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2013, 16:55
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, gmail, mailbox, microsoft exchange, takenlijst, todo, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.