Apple werkt aan tool om spoofingwebsites te herkennen

Apple heeft in een patentaanvraag omschreven hoe je spoofing kunt voorkomen op websites. Het idee kan op iOS en Mac geïmplementeerd worden.

ios securitySpoofing, je hebt er vast wel eens van gehoord of misschien zelfs meegemaakt. Een valse website die veel lijkt op het origineel, maar dan nét even anders is. Criminelen gebruiken het vaak om persoonlijke informatie, zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en bank- of creditcardgegevens te bemachtigen. Apple probeert hier iets aan te doen. Het bedrijf werkt aan een tool voor iOS en Mac waarmee spoofing tot het verleden zou moeten behoren, zo wordt beschreven in een nieuwe patentaanvraag.

De nieuwe technologie zou met behulp van een camera of andere sensoren de gebruikersinterface van een browser voortdurend kunnen voorzien van real-time gegevens uit de omgeving. In feite een soort van digitale vingerafdruk. Deze specifieke details kunnen kwaadwillenden immers niet kopiëren, waardoor spoofing aanzienlijk moeilijker wordt. Het patent werd in 2012 voor het eerst ingediend en noemt Scott A. Grant als uitvinder. De oplossing kan op iOS-apparaten en Macs worden toegepast. Hoe het systeem werkt is nogal ingewikkeld: er wordt gekeken naar een gemiddelde van de pixelkleuren in een afbeelding om de achtergrondkleur te berekenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2013, 18:27
Categorie Apple
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.