Fleksy-toetsenbord nu beschikbaar in iPhone-apps van derden

Fleksy is nu in apps van derden beschikbaar. Met Fleksy kun je typen zonder op het scherm te kijken. Wordbox en Launch Center Pro werken ermee samen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

fleksy iphoneFleksy, een vervangend iPhone-toetsenbord met voorspellende functie, heeft aangekondigd dat ze met diverse apps van derden samenwerken. De eerste apps die er gebruik van maken zijn Wordbox, GV Connect, Launch Center Pro en BlindSquare. Vooral Launch Center Pro zal een bekende zijn voor veel iPhoneclub-lezers. Met deze app kun je allerlei veel voorkomende handelingen op de iPhone sneller uitvoeren. Vanuit de genoemde apps kun je Fleksy kiezen als je favoriete schermtoetsenbord.

Ontwikkelaars van andere iOS-apps kunnen het vervangende toetsenbord toevoegen aan hun app via de nieuwe Fleksy SDK. Fleksy heeft nu meer dan een half miljoen gebruikers voor iOS en brengt ook een app voor Android uit.

fleksy wordboxFleksy begon een jaar geleden als een losstaande app voor iOS. Het was een van de alternatieve toetsenborden voor mensen met een visuele handicap. Met de nieuwe iOS SDK kunnen andere ontwikkelaars nu ook aan de slag, maar ze zullen wel elke app er individueel voor moeten aanpassen. Voor gebruikers betekent het dat je het toetsenbord bijvoorbeeld via een in-app aankoop in apps van derden kunt aanschaffen. Het gebruik is daarna net zo makkelijk als in Fleksy zelf: eenmaal omlaag swipen om het volgende woord te kiezen in de lijst met suggesties van Fleksy en nogmaals swipen om leestekens toe te voegen. Naar links swipen wist het woord en is er iets misgegaan, dan veeg je naar boven om de correcties weer ongedaan te maken. Tijdens het typen verschijnt een suggestie in beeld, die je kunt accepteren of negeren. Door naar rechts te vegen wordt het woord geaccepteerd waarbij er meteen een extra spatie wordt ingevoerd.

fleksy kiezenJe kunt met vingerbewegingen ook nieuwe termen aan de woordenlijst van de app toevoegen, zodat de voorspelling gaandeweg beter wordt. Het mooie van Fleksy is, dat je ook kunt typen zonder dat er een toetsenbord in beeld is. Dit is handig voor mensen die slechtziend zijn en toch niet goed de letters op het toetsenbord kunnen onderscheiden. Maar het komt ook van pas voor mensen die een zo groot mogelijk gedeelte van het scherm willen zien. Het maakt bij Fleksy namelijk niet uit als je typefouten maakt, want de app herstelt het meteen.

Zelf proberen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:49
Onderwerp fleksy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.