Apple: ‘We registreren de locatie van je iPhone niet’

Apple ‘volgt de locatie van je iPhone niet, heeft dat nooit gedaan en heeft ook geen plannen om het ooit te doen’. Dat is te lezen in een persbericht dat Apple heeft verstuurd en dat nu online staat. Het bedrijf reageert daarmee op de commotie die is ontstaan omtrent het opslaan van locatiegegevens. Volgens Apple […]

Locatiegegevens van de iPhoneApple ‘volgt de locatie van je iPhone niet, heeft dat nooit gedaan en heeft ook geen plannen om het ooit te doen’. Dat is te lezen in een persbericht dat Apple heeft verstuurd en dat nu online staat. Het bedrijf reageert daarmee op de commotie die is ontstaan omtrent het opslaan van locatiegegevens. Volgens Apple worden echter niet de locatiegegevens van de iPhone opgeslagen, maar die van Wi-Fi-hotspots en telefoonantennes. Dat wordt gedaan om snel een locatiebepaling te kunnen doen als je dat nodig hebt. Dat er data van een jaar lang was opgeslagen was een ‘foutje’ en wordt verholpen in een update.

De software-update wordt over enkele weken verwacht. Het doet drie dingen: het verkleint het bestand van opgeslagen WiFi-hotspots en antennedata van een jaar tot een week, stopt met het maken van back-ups van de data en verwijdert de gegevens volledig als je op de iPhone aangeeft dat location services/locatievoorzieningen uit moeten staan.

Door de gegevens van hotspots en antennes te traceren, is de iPhone in staat om binnen seconden contact te maken met GPS-satellieten, ook als je binnen of in een kelder bent, aldus Apple. De berekeningen worden live gemaakt aan de hand van een database met antennes en Wi-Fi-punten – en die database is weer tot stand gekomen door de locatiegegevens van tientallen miljoenen iPhones. Die gegevens worden anoniem en versleuteld naar Apple verstuurd. ‘Apple kan de bron van de data niet identificeren’, valt er te lezen.

In het bericht aan de pers en klanten is ook te lezen dat Apple momenteel gegevens over verkeer(sdrukte) verzamelt aan de hand van locatie-informatie van de gebruikers. Het doel daarvan is volgens Apple het bieden van een betere verkeersdienst in de aankomende jaren. Ondanks dat stelt Apple dat ze veiligheid en privacy erg belangrijk vindt. ‘De iPhone was de eerste telefoon die gebruikers om toestemming voor de locatiegegevens vroeg, voor elke app die ze wil verzamelen.’

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2011, 16:14
Categorie Apple
Onderwerpen locatie, tracking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.