Officieel: Witte iPhone 4 vanaf donderdag 28 april verkrijgbaar

De witte iPhone 4 is vanaf donderdag 28 april officieel te koop in Nederland, België en tientallen andere landen. Zo'n tien maanden hebben we erop moeten wachten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

white iphone 4Apple heeft zojuist een officieel persbericht verstuurd, om aan te kondigen dat de witte iPhone 4 vanaf morgen verkrijgbaar is. De witte iPhone 4 is te koop in de online Apple Store en bij bepaalde Apple-resellers. “De witte iPhone 4 is eindelijk te koop en hij ziet er prachtig uit”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple in het persbericht. “We willen alle klanten bedanken die geduldig hebben gewacht tot wij alle puntjes op de i hadden gezet.” De witte iPhone 4 is vanaf donderdag 28 april verkrijgbaar in Nederland en tientallen andere landen. In het persbericht staat niet welke Nederlandse en Belgische operators de witte iPhone 4 gaan verkopen.

Update: ook T-Mobile heeft nu een persbericht rondgestuurd, met de tekst:

Vanaf morgen, 28 april, start de verkoop van de witte iPhone 4. T-Mobile biedt de witte iPhone 4 aan in combinatie met bestaande iPhone-abonnementen voor bellen en mobiel internet.

De witte iPhone 4 heeft nogal een lange voorgeschiedenis. Wat ging eraan vooraf? Dat zetten we hier nog eens op een rijtje.

Zomer 2010: er is iets mis met de witte iPhone

We hebben lang op de witte iPhone 4 moeten wachten. Apple wekte eerder de indruk dat beide uitvoeringen van de iPhone 4 in de winkel verkocht zouden worden (zwart en wit). Maar toen het pre-orderproces voor de iPhone 4 van start ging, was alleen de zwarte iPhone verkrijgbaar. “Witte iPhone 4 opnieuw uitgesteld“, verzuchtten we al in juli 2010. En in augustus 2010 twijfelden we al: nog langer wachten, of gewoon een zwarte iPhone kopen? In oktober bleek dat er iets mis was met de witte iPhone: de foto’s die dit toestel maakte, waren niet goed. Mogelijk zou het toestel helemaal worden geannuleerd.

Winter 2010/2011: de witte iPhone komt er toch!

Apple-medeoprichter Steve Wozniak vertelde echter in januari 2011 dat de witte iPhone er inderdaad aan zat te komen. De problemen met de witte verf waren onder controle en winkelketen Expansys begon alvast met het noteren van pre-orders. Apple-topman Phil Schiller bevestigde Woz’ woorden in maart nog een keer: de witte iPhone zou echt nog dit voorjaar op de markt komen. Maar veel mensen twijfelden: had Schiller het wel over de witte iPhone 4 of over een volgend toestel?

April 2011: geruchten worden realiteit

Deze maand raakten de geruchten opnieuw in een stroomversnelling: de witte iPhone 4 arriveerde bij Vodafone UK, KPN kreeg de eerste voorraad binnen en in België en Italië werden de eerste witte iPhones al verkocht. Daarbij bleek in ieder geval, dat de witte iPhone 4 een andere nabijheidssensor heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2011, 16:29
Categorie Providers
Onderwerp witte iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.