Apple voegt pagina ‘Meer van deze auteur’ toe aan iBooks

Apple heeft een extra pagina toegevoegd aan boeken in de iBookstore. Daarop zijn andere boeken van dezelfde auteur te zien.

ibook auteurApple heeft een extra pagina toegevoegd aan ePub-boeken die via de iBookstore worden verkocht. Het gaat om boeken die volgens ePub 2 en ePub 3 zijn opgemaakt. Deze hebben een extra pagina ‘Meer van deze auteur’ gekregen, zodat lezers aan het einde van een boek geïnteresseerd raken om nog meer boeken te kopen. Apple heeft de uitgevers niet op de hoogte gesteld van de extra pagina. Schrijfster Rian Visser, die de extra pagina ontdekte, maakte zelf altijd al zo’n overzicht van eerder gepubliceerde boeken. Handmatig maken is echter niet praktisch als je actief bent als auteur.

Als je namelijk nieuwe boeken uitbrengt kun je de eerder gepubliceerde boeken niet meer handmatig bijwerken. De extra pagina van Apple lost dat op, omdat het dynamisch wordt samengesteld op het moment dat de lezer de extra pagina opent.

Links zie je de pagina die Rian zelf maakte, rechts de automatisch gegenereerde pagina van Apple. Je kunt vanuit een boek meteen een aankoop doen, zonder naar de winkel te gaan.

ibookstore meer van auteur

De extra pagina in ePub’s is alleen zichtbaar als je een internetverbinding hebt. Je kunt vanuit de extra pagina ook een boek beoordelen met één tot vijf sterren of iemand via e-mail op de hoogte stellen dat je een leuk boek hebt gelezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2012, 16:00
Categorie Apps
Onderwerp ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.