‘iPad 5 lijkt op iPad mini, verschijnt in maart 2013’

De iPad vijfde generatie zal in maart 2013 verschijnen en lijkt in ontwerp op de iPad mini.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad miniDe iPad vijfde generatie zal in maart 2013 op de markt verschijnen. Dit beweren bronnen tegenover het Japanse Macotakara. Deze nieuwe, grote iPad zal in ontwerp lijken op de iPad mini en zowel dunner als lichter als de iPad vierde generatie zijn. De nieuwe iPad zou 4 millimeter minder lang, 17 millimeter minder breed en 2 millimeter minder dik worden. Hierdoor is hij ongeveer even dik als de iPad mini.


Verdere technissche specificaties over de iPad 5 worden niet door Macotakara genoemd. Wel beaamt de site eerdere geruchten over de iPad mini 2: deze zou een 7,9-inch retinascherm krijgen en worden uitgerust met een A6X-processor, die je op het moment in de iPad vierde generatie vindt.

Uit eerdere geruchten kon al worden opgemaakt dat de iPad 5 iets lichter wordt dan zijn voorganger. Hierbij werd echter enkel naar het gebruik van nieuwe LED-verlichting voor het scherm gewezen. De geruchten van Macotakara wijzen op een totaal nieuw ontwerp, waarin andere onderdelen mogelijk ook anders worden geplaatst of gebruikt om gewicht te verminderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

46 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.