Apple Store personeel

Apple vernieuwt iBeacons en voert NFC in Apple Stores in

Apple heeft de iBeacons in de Apple Store vernieuwd en zowel in de Apple Store als in Disney Stores zijn nieuwe betaalterminals met NFC ingevoerd. Toeval?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Store personeelApple heeft de iBeacon-ontvangers in de Apple Stores een upgrade gegeven, vlak voor de verwachte aankondiging van de iPhone 6. Ook werkt het EasyPay betaalsysteem in de Apple Stores sinds een tijdje met NFC-technologie. Toeval? Nou nee, want er zijn nog meer aanwijzingen: ook bij Apple’s partner Disney zijn de betaalsystemen in de winkel deze week vervangen door nieuwe creditcardlezers met NFC-ondersteuning. Het is nog onduidelijk of het iets te maken heeft met Apple’s betaalsysteem, maar de jarenlange nauwe samenwerking tussen de twee bedrijven maakt het wel toevallig. Ook McDonalds is druk bezig met het vernieuwen van de betaalsystemen en zou een launch-partner kunnen zijn voor Apple’s betaalsysteem.

De nieuwe iBeacons in de Apple Store maken het tracken van je locatie nauwkeuriger. Apple gebruikte al een aantal maanden iBeacons in de winkels, om klanten extra informatie te geven op hun iPhone of iPad. De iBeacons kunnen ook worden gebruikt als aanvulling op NFC-betalingen, om vast te stellen of de klant daadwerkelijk in de winkel is. Als Apple weet dat een klant met zijn iPhone in de winkel is, is ook bekend via welke iPhone de betaling moet plaatsvinden.

disney store nfc

Ook zou Apple plannen hebben om een in eigen huis ontworpen iBeacon-sensor op de markt te brengen. Die is bedoeld voor de eigen winkels of om te verkopen aan retailers, zodat ze op een rijdende trein kunnen springen met het tracken van klanten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 september 2014 om 10:25
Onderwerp
Categorie
Geruchten
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.