Apple-vacatures wijzen op nieuwe iPhone-telefoonfuncties

Nieuwe vacatures op de website van Apple wijzen op nieuwe telefoonfuncties, zoals Voice over LTE of een VoIP-dienst die ook op iPads met alleen Wi-Fi werkt.

bellen iphoneApple is op zoek naar diverse experts op het gebied van draadloze technologie. Ze gaan zich richten op de volgende generatie van iOS. Zo wordt er een medewerker gezocht met kennis van IP Multimedia Subsystem (IMS)-architecturen, de basis van LTE-spraakdiensten. Alle medewerkers gaan werken bij het team Apple Wireless Technology. Er zijn vooral software-engineers nodig met kennis van essentiële spraaktechnologie.

De vacatures wijzen erop dat Apple bezig wil met Voice over LTE of een eigen VoIP-oplossing. De nieuwe iPad ondersteunt al wel LTE, maar de iPhone nog niet. Er wordt algemeen verwacht dat de volgende generatie iPhone ook LTE zal ondersteunen. Bij Amerikaanse smartphones is dat al gangbaar.

Kennis van gangbare draadloze technologieën zoals GSM/UMTS, CDMA en IMS wordt gevraagd, maar ook mensen die verstand hebben van SIP (Session Initiation Protocol), RTP (Real-Time Transport Protocol) en VoIP-protocollen. IMS is een architectuur die de grote Amerikaanse operators gebruiken voor het implementeren van 4G/LTE-netwerken. Met de oplossingen waaraan Apple werkt zou een spraakdienst ontwikkeld kunnen worden die zowel op de iPhone werkt, als op iPads waarvan een groot gedeelte alleen Wi-Fi ondersteunt.

Meer info: Apple-vacaturesite

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2012, 9:19
Categorie Apple
Onderwerpen apple, vacature, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.