Readlists maakt e-books van je favoriete online artikelen

Readlists is een nieuwe online dienst, waarmee je van verschillende online artikelen een e-bookbundel kunt maken. Deze kun je vervolgens makkelijk naar je iPad sturen om te lezen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Readlists is een nieuwe dienst van de makers van Readability, waarmee je verschillende online artikelen kunt bundelen in één e-book. Door dit e-book vervolgens in een e-mail te versturen naar je iPad, kun je hem met een enkele klik in iBooks openen. Het is ook mogelijk om een leeslijst openbaar te maken, zodat je een link met anderen kunt delen.

De leeslijsten van Readlists lijken qua functie erg op Readability. Deze dienst maakt het al langer mogelijk om een online artikel met behulp van een knop in je browser naar je iPad te sturen. Readlists verschilt echter op twee vlakken. Je hebt voor Readlists ten eerste geen extra app nodig, gezien je de artikelen in iBooks kunt laden. Ten tweede bundelt Readlists meerdere artikelen, zodat je een verzameling over een bepaald onderwerp kunt maken. Readability richt zich juist op enkele artikelen.

Je kunt Readlists gratis gebruiken door op de site in te loggen. Door een naam en een beschrijving aan je bundel te geven en verschillende links aan de rechterzijde te plakken, maak je een e-book dat je vervolgens op verschillende manieren kunt exporteren. De knop ‘Send to iPhone/iPad’ zorgt ervoor dat het e-book in een e-mail naar je iPad wordt gestuurd, met instructies hoe je hem precies opent in iBooks. Je kunt hem ook downloaden, zodat je hem met de hand kunt toevoegen.

Readlists

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2012, 18:50
Categorie Apps
Onderwerp reader

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.