Apple probeert aangepaste Galaxy Tab in Duitsland alsnog te verbieden

Apple wil de verkoop van de Samsung Galaxy Tab 10.1N verbieden. De 10.1N is een aangepaste versie van de Galaxy Tab, nadat de rechter in Duitsland daar eerder opdracht toe had gegeven.

Galaxy Tab 10.1NDuitsland is één van de vele landen waar een rechtszaak tussen Apple en Samsung speelt. Vorig jaar bepaalde de Duitse rechter dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 teveel op producten van Apple lijkt. Samsung mocht de tablet blijven verkopen, mits er wat aanpassingen werden gedaan. Inmiddels ligt de aangepaste Samsung Galaxy Tab in de winkel, maar Apple wil opnieuw proberen om de verkoop van de Galaxy Tab in Duitsland te verbieden. De rechtbank in Düsseldorf heeft bepaald dat op 5 juni de nieuwe klacht van Apple zal worden behandeld.

Samsung voegde onder andere nieuwe speakergrills toe aan de voorkant van de Galaxy Tab. Er werd een andere schermrand (bezel) aangebracht en het apparaat kreeg een nieuwe naam, de Galaxy Tab 10.1N. Apple probeerde de 10.1N ook te verbieden, maar dat lukte niet. Een rechter van de regionale rechtbank in Düsseldorf besloot in februari dat het uiterlijk van de 10.1N voldoende afweek. Apple wil nu dat deze beslissing op 5 juni opnieuw ter tafel komt. Tegelijk liep er nog een andere rechtszaak, bij de regionale rechtbank in Munchen. Daar besloot de rechter in februari dat Samsung de 10.1N in Duitsland mag blijven verkopen.

De uitspraak in de Düsseldorfse zaak wordt volgens rechtsbankwoordvoerder Ulrich Egger pas later dit jaar verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2012, 13:07
Categorie Apple
Onderwerpen samsung, samsung galaxy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.