Apple pleit voor standaardregels afsluiten patentlicenties in Europa

Apple heeft tegenover de Europese Telecommunicatie Standaardisatie Instituur (ETSI) gepleit voor een standaard set aan regels en afspraken voor het afsluiten van licenties op patenten. Dit zou het verlenen van patenten makkelijker maken.

iPhone 3G & Samsung GalaxyApple heeft bij de toezichthouder van Europese Telecommunicatie Standaardisatie Instituut (ETSI) op het gebied van octrooien gepleit voor een standaardset aan regels en afspraken voor patenten in Europa. Hierin zou bepaald worden hoe bedrijven moeten omgaan met het uitgeven van licenties voor bepaalde patenten. Het verzoek is opmerkelijk, omdat Apple op het moment in een groot aantal patentzaken is verwikkeld in Europa.

In een brief aan ETSI schrijft Apple dat de telecomindustrie geen consistente regelingen heeft voor het uitgeven van licenties voor de vele patenten voor mobiele apparaten. Apple zou een vast licentie-bedrag hebben voorgesteld, waardoor er niet langer onderling moet worden onderhandeld om patentzaken op een rij te krijgen.

Apple is in Europa verwikkeld in een aantal patentrechtszaken met Motorola en Samsung. Dit leidde al tot een kortstondig verkoopverbod van de Samsung Galaxy-smartphonelijn in Nederland en een niet uitgevoerd verbod op de iPhone in Duitsland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2012, 13:33
Categorie Apple
Onderwerpen licentie, octrooi, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.