Apple plaatst bestelling voor 100 miljoen flashchips

Als de geruchten kloppen heeft Apple 100 miljoen stuks NAND-flashchips voor de iPhone besteld bij Samsung. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van Lazard Capital Markets, hetzelfde bureau dat eerder beweerde dat er een high-end en low-end iPhone in de maak zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

samsung flashAls de geruchten kloppen heeft Apple 100 miljoen stuks NAND-flashchips besteld bij Samsung. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van Lazard Capital Markets, hetzelfde bureau dat eerder beweerde dat er een high-end en low-end iPhone in de maak zijn. Het is niet de bedoeling dat Apple met deze berg flashgeheugen ook 100 miljoen iPhones laat maken.

Het gaat namelijk om chips van 8Gb en 16Gb, waarvan er meerdere op een module worden gestoken. Een 8 gigabit chip levert maar 1 gigabyte opslagruimte op. Daniel Amir van Lazard Capital Markets gaf vorige maand ook al aan dat Apple in april of mei begint met de productie van een 32GB iPhone. En (hoe verrassend!): ook Amir denkt dat de nieuwe iPhone in juni op de markt komt.

Amir ziet nu zijn eerdere vermoedens bevestigd: de gigantische flashbestelling zou kunnen worden gebruik om een enorme hoeveelheid 16GB iPhones te maken, maar dat is onwaarschijnlijk. Het gaat waarschijnlijk om modellen met een capaciteit van 32GB. Een ander scenario is dat Apple het NAND-flashgeheugen nodig heeft voor de iMac. Amir vindt dit ook onwaarschijnlijk omdat Apple de bestelling juist bij Samsung heeft geplaatst. Flashgeheugen van Samsung gebruikte Apple voorheen altijd voor iPhones. De megaorder heeft als effect dat de prijs voor flashgeheugen wel eens met 20 procent zou kunnen stijgen.

Via: CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2009, 20:54
Categorie iDevices
Onderwerpen flash, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.