Apple patenteert gebruiksmethode apps tijdens het bellen

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe je vanuit de telefoon-app in iOS kunt wisselen naar verschillende andere apps. De methode zou eleganter kunnen werken dan de huidige methode.

Call iPhone multitask Nadat Apple er eerder deze week in slaagde om een patentstrijd van HTC te winnen, heeft het bedrijf een nieuw patent aangevraagd. In dit patent wordt beschreven hoe een smartphone-gebruiker tijdens het voeren van een telefoongesprek een app kan openen en gebruiken, zonder dat de verbinding wordt verloren. Dit is sinds de introductie van multitasking in iOS al mogelijk, maar het patent beschrijft wel een speciaal menu in het telefoonscherm vanaf waar er naar apps gewisseld kan worden.

In het patent beschrijft Apple hoe een gebruiker op een knop of icoon kan drukken om tijdens een telefoongesprek een menu met verschillende app-iconen tevoorschijn te halen. Door een app vanuit dit scherm aan te tappen zou deze worden geopend, waarna er een icoon in het scherm verschijnt om je terug naar het telefoongesprek te brengen.

Het idee doet erg denken aan de multitaskbalk die al op de iPhone te vinden is. Deze verschijnt alleen niet direct tijdens het bellen, maar zodra je twee keer op de homeknop drukt. De knop om je terug te brengen naar een gesprek tijdens het gebruiken van een app zit ook al in iOS: dit is de grote groene balk bovenin het scherm.

Het patent lijkt Android-telefoons die je laten multitasken tijdens het bellen niet per se in de weg te staan. CBS beschrijft echter wel hoe het patent ervoor zorgt dat andere smartphones door het patent op een minder elegante wijze de functionaliteit moeten implementeren. Het gebruik van een speciale balk om dit vanuit de telefooninterface te doen zou namelijk door het patent alleen aan Apple worden toegekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2011, 20:22
Categorie Apple
Onderwerpen multitasking, patenten, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.