Apple-patent wijst op delen van gps-data met andere apparaten

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe de gps-informatie van bijvoorbeeld je iPhone gedeeld kan worden met je iPad of andere apparaten.

GPS-patentEen nieuw patent van Apple beschrijft hoe je iPhone locatiedata kan uitwisselen met andere apparaten. Hierdoor zou je de gps-ontvanger van je iPhone bijvoorbeeld kunnen gebruiken op een gps-loze iPad. Op het moment is het al mogelijk om de internetverbinding van een iPhone met andere apparaten te delen via de Persoonlijke hotspot-functie. Het patent kan ook van pas komen voor totaal andere apparaten, zoals een smartwatch die je gps-data gebruikt om je prestaties tijdens het sporten te meten.

De laatste tijd wijzen Apple’s patenten steeds vaker op de mogelijkheden van meerdere gekoppelde apparaten. Eerder deze maand schreven we nog over Apple-bewegingssensoren die in een armband, je fietszadel of andere objecten kunnen zitten. Een week geleden dook er een patent op voor een Apple-armband die wel eens kan slaan op de iWatch, een smartwatch van Apple dat steeds vaker in geruchten voorbijkomt.

Het gps-patent is door Apple in 2009 al ingediend, maar onlangs pas openbaar gemaakt. Let wel op: een patentaanvraag staat niet gelijk aan een nieuw product dat door Apple wordt ontwikkeld. Het is altijd nog mogelijk dat er in 2009 naar de mogelijkheden rond het delen van gps-data werd gekeken, maar dat het idee daarna is gedropt.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2013, 18:16
Categorie iDevices
Onderwerpen gps, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.