Apple-patent: foto’s maken met andermans iPhone-flitser

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe je de iPhone-camera kunt gebruiken met andermans iPhone-flitsers.

Patent cameraflitsersLigt het aan Apple, dan kun je binnenkort wellicht met meer dan enkel jouw flitser iPhone-foto’s belichten. Een nieuw patent van Apple beschrijft namelijk hoe je jouw iPhone kan koppelen aan de iPhones van vrienden, om zo andermans flitslicht te gebruiken. Hierdoor kun je meerdere iPhones door een kamer verspreiden, om de best mogelijke verlichting te creëren.

Het gebruik van andermans iPhone-flitsers zou op nog meer manieren gebruikt kunnen worden om de belichting van een foto te verbeteren. Apple beschrijft in het patent hoe de iPhone een lichtsituatie kan analyseren, om op basis hiervan bepaalde flitsers met een specifieke intensiteit en met exacte timing af te laten gaan. Hierdoor zou een beeld ideaal belicht kunnen worden.

Het patent werd door Apple pas in 2011 ingediend bij het Amerikaans patentbureau, maar hij is nu pas onthuld. We hebben sinds het indienen nog geen Apple-technologie gezien die op het idee lijkt. Kans bestaat dat Apple nog steeds bezig is met de uitwerking van de gedeelde flitser, maar het is ook mogelijk dat het idee inmiddels in de ijskast is beland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2013, 16:55
Categorie Apps
Onderwerpen camera, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.