Apple-patent beschrijft audiolinks voor podcasts en iTunes Radio

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe extra media verborgen kan worden in het audiosignaal van een geluidstream.

iOS audio playerEen nieuw toegewezen patent van Apple beschrijft hoe een hyperlink verborgen kan worden gestopt in het signaal van een audiostream, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om een afbeelding of tekst te tonen terwijl je naar de betreffende audio luistert. Apple zou deze technologie kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld iTunes Radio, om zo makkelijker albumcovers en advertenties te tonen. Apple biedt al een soortgelijk systeem voor sommige podcasts, maar dit is een stuk minder flexibel en vereist AAC-bestanden.

De verborgen link in het audiosignaal kan ook verwijzen naar een andere geluidsstream, die met een tap daarop wordt geactiveerd. Zit daar weer een link in verborgen, dan kun je nog eens naar een ander geluid toespringen. Hiermee kan Apple constant blijven doorverwijzen naar andere muziek in iTunes Radio, door enkel de relevante informatie in de audiostream te stoppen.

Uiteraard is het nog de vraag of Apple dit exacte systeem zal gebruiken voor advertenties – er zijn vermoedelijk ook de nodige andere alternatieven. Dat Apple reclame wil laten zien op iTunes Radio weten we in ieder geval wel. Je kunt de advertenties verbergen door een iTunes Match-abonnement af te sluiten.

Audio stream patent

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2013, 16:55
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes radio, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.