3d-foto

Apple kijkt naar 3D-trucs voor iPhone-scherm

Apple kijkt naar 3D-trucs voor je iPhone-scherm, zo blijkt uit een nieuw patent. De trucs doen denken aan het parallax-effect in iOS 7.

3d-fotoDe iPhone heeft geen 3D-scherm, maar met een nieuw patent biedt Apple wel een leuk alternatief. In het patent wordt namelijk beschreven hoe een object op het iPhone-scherm draait als je de iPhone kantelt. Hierdoor ontstaat de illusie een 3D-beeld. Het patent doet wat denken aan het parallax-effect van iOS 7 en later, maar gaat nog iets meer de diepte in.

3D patent AppleIn het patent beschrijft Apple bijvoorbeeld hoe er camera’s op de zijkanten van een apparaat kunnen zitten, om in de gaten te houden vanaf waar je precies naar het scherm kijkt. Het onderwerp kan echt volledig worden gekanteld als je het apparaat kantelt, waardoor je hem vanuit een ander perspectief bekijkt. Een stuk extremer dan het parallax-effect in iOS 7, waarbij enkel de achtergrond een beetje op en neer beweegt bij iPhone-bewegingen.

Het Apple-patent is vrij recent: hij werd in februari 2013 ingediend bij het Amerikaans patentbureau, een paar maanden voordat iOS 7 werd onthuld. Vandaag is het patent door het Amerikaans patentbureau openbaar gemaakt. Het is nu afwachten of Apple nog verdere plannen heeft met deze uitvinding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2014, 15:17
Categorie Apple
Onderwerpen parallax, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.