Apple onthult toekomst van iOS en Mac OS X tijdens WWDC van 6-10 juni 2011

Apple houdt de Worldwide Developers Conference dit jaar van 6 tot en met 10 juni. Tijdens de WWDC zal Apple de toekomst van iOS en Mac OS onthullen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

WWDC 2011 van 6-10 juni 2011Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC (Worldwide Developers Conference) dit jaar gehouden wordt van maandag 6 tot en met vrijdag 10 juni 2011. Het evenement vindt evenals voorgaande jaren plaats in het Moscone West Center in het Amerikaanse San Francisco.

Tijdens de conferentie zal Apple de toekomst van iOS en Mac OS onthullen, aldus Philip Schiller, Apple’s SVP van wereldwijde productmarketing. Naar verwachting onthult Apple tijdens de WWDC het nieuwe iOS 5, een volledige metamorfose van het mobiele besturingssysteem. Afgelopen weekend was uit een nieuw gerucht al duidelijk geworden dat iOS 5 pas in de herfst verwacht hoeft te worden. Een introductie van de volgende iPhone ligt verder ook voor de hand. Ook is er waarschijnlijk veel aandacht voor Mac OS X Lion, de volgende grote update voor het Mac OS X-besturingssysteem met tal van nieuwe functies. Traditioneel introduceert Apple dit door middel van een keynote-presentatie op de maandag van de opening.

Naast deze onthullingen, biedt Apple ook meer dan 100 technische sessies met Apple-ontwikkelaars voor onder meer het ontwikkelen voor iOS en Mac OS X. Ook zijn er meer dan duizend Apple-ontwikkelaars aanwezig voor persoonlijke ondersteuning van aanwezige ontwikkelaars. Verder is de conferentie een ontmoetingsplaats voor andere iPad-, iPhone- en Mac-ontwikkelaars. Apple looft tot slot de Apple Design Awards uit voor de beste iPad-, iPhone- en Mac-applicaties in termen van techniek, innovatie en ontwerp.

Aanwezig zijn bij de WWDC is echter niet voor iedereen weggelegd. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en tickets kosten 1599 dollar per persoon. Daarmee heb je alleen toegang tot de conferentie; huisvesting, vliegtickets en eten komen voor eigen rekening.

Meer informatie: WWDC 2011

De tickets voor WWDC zijn inmiddels uitverkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2011, 12:49
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen ios 3, ios 5, mac os x, millionaire, ontwikkelaars, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.