iMessage iOS 7 icon

‘Apple onderzoekt Berichten-app met camerabeeld op achtergrond’

Apple beschrijft in een nieuw patent hoe je iPhone tijdens het sms'en kan laten zien waar je loopt met de cmaera.

iMessage iOS 7 iconSms’en terwijl je loopt, fietst of in de auto zit kan al snel zeer gevaarlijk zijn. Je bent tijdens het schrijven en lezen van berichten volledig op je iPhone gericht, waardoor je niet meer ziet wat er om je heen gebeurt. Apple beschrijft in een nieuwe patentaanvraag een systeem dat mogelijke ongelukken kan voorkomen. Door et de iPhone-camera beelden te tonen van je omgeving op de achtergrond van de Berichten-app, zie je alsnog waar je bent.

sms camera apple patentHet camerabeeld in de Berichten-app laat je in principe voor je uit kijken terwijl je in de Berichten-app zit. Het lijkt onwaarschijnlijk dat dit genoeg is om sms’en achter het stuur helemaal veilig te maken, maar het patent lijkt wel handig als je bijvoorbeeld rondloopt. Dat laatste lijkt Apple zich in de patenttekst ook op te richten: er wordt alleen verwezen naar wandelaars, niet naar automobilisten. Logisch: sms’en achter het stuur is in veel landen, waaronder Nederland, strafbaar.

Je moet de iPhone wel ongebruikelijk recht vasthouden om de camera zoals in het patent te gebruiken: de meeste sms’ers houden de iPhone in een schuine hoek, waardoor je met de gepatenteerde app alleen maar de stoeptegels zou zien.

De camera-achtergrond is in Apple’s patent niet verplicht. Een extra knop in de Berichten-app laat je de achtergrond veranderen, waarmee je ook kunt terugschakelen naar de gebruikelijke, witte achtergrondplaat.

Het idee is niet helemaal nieuw: in 2009 schreven we al over de app Email ‘n Walk, die op vergelijkbare wijze met je mailbox omgaat. Type n Walk laat je ook op de iPhone typen terwijl je met de camera om je heen kijkt.

Het is net als bij andere Apple-patenten de vraag of Apple dit nieuwe sms-systeem ook echt gaat gebruiken. De patentaanvraag werd in 2012 ingediend, waarna we er nooit meer wat over hoorden. Het idee lijkt wel vrij makkelijk te verwezenlijken: Apple hoeft alleen de Berichten-app in een iOS-update bij te werken. Dat is een stuk simpeler dan het uitvoeren van sommige andere patenten, zoals de onlangs besproken iPhone met twee camerasensoren.

Via Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2014, 12:25
Categorie iOS
Onderwerpen imessage, sms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.