Apple neemt actie tegen ontwikkelaars die toegang tot iOS 5 beta verkopen

Apple neemt maatregelen tegen ontwikkelaars die tegen betaling anderen toegang geven tot iOS 5 Beta. In het ergste geval kunnen zowel de iPhones van de ontwikkelaar als de betalende gebruiker onbruikbaar worden gemaakt.

ios 5 banApple heeft enkele accounts gesloten van ontwikkelaars die anderen aan iOS 5 helpen. De ontwikkelaars verkopen slots aan mensen die alvast iOS 5 willen installeren, maar nog geen ontwikkelaar zijn. Een gangbare prijs daarvoor is zo’n 10 euro. Geïnteresseerden sturen hun UDID naar de ontwikkelaar, die deze vervolgens aan de lijst toevoegt. Apple heeft een aantal van deze ontwikkelaars opgespoord en stuurt ze waarschuwingen per e-mail, dat de activiteiten zijn opgemerkt.

Ook zou Apple al zijn begonnen met het afsluiten van developeraccounts, als duidelijk was dat de ontwikkelaar de UDID-slots tegen betaling aanbood. Toestellen van niet-ontwikkelaars die iOS 5 draaien, kunnen een melding krijgen dat het toestel onbruikbaar is geworden. Je krijgt daarbij een melding in beeld dat je je toestel met een Wi-Fi-netwerk moet verbinden. Daarna gebeurt er niets meer. iOS 5 is alleen bedoeld voor ontwikkelaars, die de firmware alvast kunnen gebruiken om hun apps te testen, zodat ze straks compatibel zijn. Maar er zijn ook veel gewone gebruikers, die niet kunnen wachten. In de regels van het iOS Developer Program staat dat je de UDID-slots niet mag verkopen of beschikbaar stellen aan niet-ontwikkelaars. Maar het gebeurt op grote schaal. Eén van die sites beweert al meer dan 15.000 iOS-apparaten te hebben geregistreerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2011, 22:30
Categorie Apps
Onderwerpen ios 5, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.