Apple mag iPhone en iPad weer verkopen Duitsland

Apple mag iPhone- en iPad-modellen weer verkopen via de online Apple Store in Duitsland. Dit heeft een rechter verklaard in een beroep op de zaak tussen Motorola en Apple. De overwinning is van groot belang.

Motorola AppleDe iPhone en iPad mogen weer in de online Apple Store in Duitsland verkocht worden. Motorola mag daarnaast de verkoop niet verbieden zolang het beroep loopt. Dit heeft een Duitse rechter verklaard bij een hoger beroep tussen Apple en Motorola. Patentdeskundige Florian Mueller van FOSS Patents beweert dat het gewonnen beroep van Apple zeer belangrijk in de rechtszaak tussen Apple en Motorola is.

De iPhone en iPad verdwenen begin februari uit de online Apple Store, nadat de rechter de verkoop verbood. Dit had te maken met een rechtszaak tussen Apple en Motorola over 3G-patenten. Hierbij ging het om een aantal iPhone- en iPad-modellen. Apple ging in beroep tegen deze uitspraak, waarna de rechter vandaag verklaarde dat Motorola dit verbod niet mag uitoefenen.

Florian Mueller van FOSS Patents denkt dat Apple’s gewonnen beroep een belangrijke stap is in de rechtszaak. Hij durft zich zelfs hardop af te vragen of dit Google’s aankoop van Motorola misschien een slechte keuze maakt. Omdat de rechtszaak nu op een belangrijk keerpunt is gekomen, zou de strategie achter Motorola’s aankoop wellicht op losse schroeven staan.

Motorola mag van de rechter niet proberen de iPhone of iPad te verbieden tijdens Apple’s beroep, dat volgens FOSS Patents nog ongeveer een jaar kan aanhouden. Doen ze dit wel, dan zouden ze bepaalde wetten schenden.

De zaak tussen Apple en Motorola is inmiddels vrij complex. Wil je meer over de uitspraak van vandaag weten, dan raden wij je aan om het laatste bericht van FOSS Patents te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2012, 15:57
Categorie Apple
Onderwerp motorola

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.