Onderzoek: ‘Apple verdient 319 dollar aan verkochte iPhone 4S’

Onderzoek van Asymco wijst er op dat Apple 319 dollar verdient aan iedere verkochte iPhone. In een grafiek is te zien wat Apple kwijt is aan onderdelen, verpakking, verzending en onderzoek.

iPhone 4SOnderzoeksbureau Asymco neemt graag Apple onder de loep. Zo kwamen ze er eerder nog achter dat er meer iOS-appraten in 2011 waren verkocht dan er ooit Macs over de toonbank gingen en dat er meer uit de App Store dan uit iTunes was gedownload. Een nieuw onderzoek laat tot op de laatste dollar zien hoeveel het kost om een iPhone 4S te maken, in te pakken en te versturen. Hieruit blijkt dat Apple gemiddeld 319 dollar verdient aan iedere iPhone 4S.

Onderstaande grafiek splitst het productieproces van de iPhone op in verschillende categorieën. Hierdoor wordt duidelijk in beeld gebracht wat Apple vooraf aan een nieuwe iPhone kwijt is, wat de onderdelen kosten, hoeveel de verpakking kost en wat er allemaal bij het verzenden komt kijken. Van dit bedrag worden vervolgens onderzoeks- en administratiekosten afgetrokken, om de uiteindelijke winst te berekenen.

Het onderzoek van Asymco kan iets afwijken van de officiële cijfers: de gebruikte bedragen voor onderdelen zijn afkomstig van iSuppli, die deze baseert op de gemiddelde prijs voor de onderdelen aangetroffen in de iPhone 4S. De overige cijfers zijn gebaseerd op Asymco’s eigen bevindingen.

Asymco iPhone 4S

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2012, 17:32
Categorie iDevices
Onderwerpen asymco, iPhone 4s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.