Apple legt merknaam iWatch in Japan vast

Apple heeft in Japan de merknaam iWatch geregistreerd. Bewijs temeer dat Apple aan een slim horloge werkt. Ook werd het FaceTime-logo in de VS vastgelegd.

iWatch Martin HajekApple heeft in Japan de merknaam iWatch geregistreerd voor een horloge of handheld computer. Dat blijkt uit gegevens van het Japanse patentbureau, die dateren van begin juni. Afgelopen week werd de registratie openbaar gemaakt. Eerder circuleerden al geruchten via een Russische krant dat Apple de merknaam iWatch had vastgelegd in Rusland.

Er gaan al maanden geruchten dat Apple bezig is met een draagbare polscomputer. Volgens sommige bronnen zou het horloge dit jaar al op de markt komen, volgens anderen moeten we tot 2014 wachten. Het horloge zou kunnen lijken op huidige smartwatches zoals de Pebble of de pas aangekondigde SmartWatch 2 van Sony. Daarmee kun je muziekspelers bedienen, e-mail lezen en foto’s maken. Het horloge van Sony beschikt ook over Bluetooth 3.0 en NFC, is waterdicht en heeft een 1,6-inch schermpje. Maar erg ‘smart’ zijn de huidige horloges niet. Ze doen eigenlijk niet veel meer dan het afbeelden van informatie die al op een smartphone is verschenen.

sony smartwatch

Apple zou daar verandering in kunnen brengen, door een iWatch uit te brengen met biometrische sensoren en de mogelijkheid om de navigeren met informatie op je pols, zoals op de afbeelding bovenaan dit artikel is te zien. Apple heeft al meerdere patenten die op een iWatch kunnen wijzen. Maar Apple staat er ook om bekend dat ze prototypes van nieuwe producten ontwikkelen en ideeën daarna weer voor langere tijd in de ijskast zetten, als ze vinden dat de tijd er nog niet rijp voor is.

facetime-logoGisteren werd ook bekend dat Apple het nieuwe FaceTime-logo in de VS heeft geregistreerd. Het is onderdeel van het nieuwe design van iOS 7. Omdat in iOS 7 alle icoontjes van standaardapps zijn vernieuwd kunnen we de komende tijd nog meer beeldmerkregistraties tegemoet zien. Met het vastleggen van iconen probeert Apple te voorkomen dat ze worden gekopieerd, al maakt Apple zelf zich ook wel eens schuldig aan leentjebuur spelen bij andere appmakers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2013, 9:33
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen facetime, ios 7, iwatch, japan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.