Apple krijgt patent op vernieuwende manier om je iPhone te synchroniseren

Apple heeft patent gekregen op een iPhone-dock waarop je je iPhone plaatst en op basis van de positie verschillende functies worden aangeroepen.

Slim iPhone-dockApple heeft een patent gekregen op een nieuw soort slim dock dat op basis van de positie van een iPhone specifieke functies kan vervullen, zoals opladen, synchroniseren en het uitlezen van diagnostische gegevens. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van inductief laden, waarbij je geen kabels meer nodig hebt; je hoeft je iPhone alleen op het dock te leggen.

Waar de huidige docks niet meer zijn dan een statief met een Lightning-aansluiting en audio-uitgang, zou Apple’s nieuwe dock veel uitgebreider zijn. Er wordt in de patentbeschrijving gesproken over verschillende in- en uitgangen, een geïntegreerde voeding en zelfs een eigen processor. Met behulp van sensoren zou bepaald worden in welke positie en waar het apparaat op het matje ligt. Zo zou een iPhone die met het scherm óp het matje ligt opgeladen worden en andersom zou je je iPhone kunnen synchroniseren, waarna je de status op het scherm kunt aflezen.

Het systeem zou meerdere apparaten tegelijkertijd ondersteunen. Zo kun je bijvoorbeeld je iPhone en iPad tegelijkertijd opladen. Ook kan het dock fungeren als communicatiekanaal tussen een iPhone en een computer om bijvoorbeeld draadloos en bedraad met iTunes te synchroniseren.

Het is niet voor het eerst dat er over inductief opladen wordt gesproken. Volgens de New York Times zou Apple voor de iWatch verschillende nieuwe oplaadmethoden onderzoeken, waaronder de mogelijkheid om het accessoire op een oplaadmatje te leggen en vervolgens te kunnen opladen. Het patent werd al in 2011 ingediend en benoemt Jorge S. Fino als zijn bedenker, die bij Apple nog steeds verantwoordelijk is voor Human Interface Design.

Via AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2014, 21:46
Categorie Apple
Onderwerpen inductie, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.