Apple krijgt patent op schermontgrendeling in twee stappen

Apple denkt steeds na over nieuwe functies in iOS. Vandaag verscheen een interessant patent bij het Amerikaanse patentbureau, waarbij het ontgrendelen van je scherm in twee stappen plaatsvindt. Eén van de uitvinders is Scott Forstall, de leider van het iOS-team bij Apple. Het gaat om een methode met twee ‘slide to unlock’-balkjes op het scherm, […]

patent scherm ontgrendeling twee stappenApple denkt steeds na over nieuwe functies in iOS. Vandaag verscheen een interessant patent bij het Amerikaanse patentbureau, waarbij het ontgrendelen van je scherm in twee stappen plaatsvindt. Eén van de uitvinders is Scott Forstall, de leider van het iOS-team bij Apple. Het gaat om een methode met twee ‘slide to unlock’-balkjes op het scherm, die je na elkaar moet wegschuiven. Het nut van twee balkjes is misschien niet in één keer duidelijk, maar Apple zou ervoor kunnen zorgen dat er sprake is van twee statussen: bij het verslepen van één balkje krijg je bepaalde informatie op het scherm te zien (bijvoorbeeld de meest recente e-mail) en bij het verslepen van de tweede balk krijg je toegang tot je toestel.

In juni 2012 kreeg Apple al een soortgelijk patent toegewezen. Het Amerikaanse patentbureau publiceerde maar liefst 27 nieuwe patenten die aan Apple zijn toegewezen. Ze hebben onder andere betrekking op parallel verwerken op meerdere processoren, vertalen in combinatie met roteren van objecten op het scherm en een drietal patenten die met design te maken hebben. Sinds 2005 is Apple fanatiek bezig om zoveel mogelijk functies en ideeën te patenteren. Steve Jobs staat bekend om zijn uitspraak over de multitouch-functies van de iPhone: “Boy, have we patented it”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2012, 10:44
Categorie Apple
Onderwerpen ontgrendelen, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.