Apple komt 649 films tekort in iTunes Movie Rental

De iPhone SDK is niet de enige belofte die Apple voor eind februari had beloofd en die niet is uitgekomen. Ook het aantal huurfilms in iTunes Movie Rentals schiet tekort: Apple zou eind februari 1.000 films beschikbaar hebben, maar komt niet verder dan 351 stuks.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iTunes Movie Rentals komt 649 films tekortOvermorgen is de grote dag: dan gaat Apple details over de iPhone SDK onthullen, een week later dan eigenlijk was beloofd. Het is niet de enige belofte die net niet wordt gehaald: toen CEO Steve Jobs tijdens Macworld de filmverhuurdienst voor iTunes aankondigde, beloofde hij dat er eind februari 1.000 titels beschikbaar zouden zijn. Dat doel is niet gehaald: op dit moment zijn er in de VS maar 351 titels te huur via de Apple TV. Via een Mac of PC kun je 399 films huren. Christopher Breen van Macworld heeft het eens nageteld en ontdekte dat als je alle koop- en huurfilms in de iTunes Store optelt, je niet verder komt dan 770 stuks.

In totaal is maar 39% van het gestelde doel gehaald en daarvan zijn er maar 91 stuks in high-definition. Er zijn 21 stuks uit de jaren 80 en eerder, zonder surround sound en andere hedendaagse extra’s. Ook is er gerommeld met de labels: Aliens en Dodgeball staan in de catalogus als HD-titels, maar het blijkt om standaard definitie te gaan. Het komt niet omdat de films domweg niet beschikbaar zijn: concurrent Amazon Unbox heeft al 10.442 titels in het assortiment.

Meer info: Apple falls short of 1,000 movie rentals (CNET) of bekijk een tabel waarin het aanbod tot in details is uitgesplitst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps
Onderwerp sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.