Apple keurt Zwarte Pieten-app Sint Cam alsnog goed

Apple heeft een aangepaste versie van Sint Cam binnen 24 uur goedgekeurd. Uit de app zijn op verzoek van Apple de Zwarte Pieten weggehaald.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Sintcam optiesApple heeft de iOS-app Sint Cam alsnog goedgekeurd. De app werd in eerste instantie door Apple geweigerd omdat er sprake zou zijn van “aanstootgevend materiaal”. Zolang er Zwarte Pieten in beeld stonden zou Apple niet bereid zijn om de app goed te keuren. Toen dit aan het licht kwam zorgde het alleen voor de nodige ophef, waaronder ook op iCulture. Er werd gewerkt aan een Pieten-loze update, maar Apple heeft er nu alsnog voor gekozen om de originele versie goed te keuren. Waarom is niet duidelijk, maar vermoedelijk speelt de vele kritiek een flinke rol.

Sint Cam is ontwikkeld in samenwerking met De Club van Sinterklaas en laat je een foto maken met Sinterklaas en Zwarte Piet op de voorgrond. In de app heb je een paar opties zodat je de Sint en zijn Pieten anders in beeld kunt plaatsen. In eerste instantie krijg je alleen Sinterklaas als optie, maar door de bovenste menubalk naar beneden te trekken krijg je ook filters met Zwarte Piet tot je beschikking.

Waarom de pieten in de eerste versie van deze app juist voor problemen zorgde is niet duidelijk – de app Pieteboe werd onlangs nog zonder moeite door Apple geaccepteerd. Kans bestaat dat Sint Cam bij een strenge tester terechtkwam, terwijl Pieteboe een toleranter persoon moest passeren.

Downloaden: Sint Cam (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:59
Onderwerp sinterklaas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.