Apple kan antitrust-onderzoek van EU verwachten

EU-commissaris Neelie Kroes heeft haar pijlen op Apple en andere bedrijven gericht, die onvoldoende aan interoperabiliteit doen. Het gaat daarbij om antitrust-maatregelen.

neelie kroesEU-commissaris Neelie Kroes gaat uitzoeken of smartphone-fabrikanten wel voldoen aan de Europese regels voor interoperabiliteit. Ze noemde daarbij specifiek Apple’s App Store als een voorbeeld van een gesloten omgeving. De opmerkingen vallen samen met een initiatief rond de naleving van antitrust-regels, onderdeel van de Digital Agenda, waarin wordt gewerkt aan betere interoperabiliteit zodat tegelijkertijd innovatie en concurrentie worden gestimuleerd. Kroes gaf aan dat consumenten de keuze moeten hebben als het om hardware of software gaat.

Het gaat daarbij trouwens niet alleen om grote bedrijven zoals Microsoft, Apple, Intel en IBM. Maar Apple kan wel een onderzoek tegemoet zien, omdat ze ontwikkelsuites van bijvoorbeeld Adobe tegenhouden, al is de Amerikaanse Fair Trade Commission (FTD) daar ook al mee bezig. Kroes is tot nu toe behoorlijk succesvol in haar antitrust-acties: ze legde eerder al miljoenenboetes op aan Microsoft en Intel.

Foto: europa.eu

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2010, 18:22
Categorie Apple
Onderwerp europa

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.