‘Apple in gesprek met fabrikanten over Lightning-accessoires’

Apple gaat op 7 en 8 november in gesprek met accessoiremakers over de productie van Lightning-accessoires. Dit stelt een anonieme bron.

iPhone 5 lightningApple houdt op 7 en 8 november een bijeenkomst voor accessoiremakers, over de integratie van de nieuwe Lightning-aansluiting in apparaten van derden. Dit beweert TechCrunch op basis van een anonieme bron. Het evenement zal worden gehouden in Shenzhen, waar veel fabrikanten zich bevinden. Apple zou van plan zijn om de verspreiding van Lightning-connectors streng te reguleren. De prijs voor de nieuwe connector zou vergeleken met usb-connectors relatief hoog liggen.

Accessoiremakers die samenwerken met Apple voor hun producten maken deel uit van het MFi-programma. Volgens iLounge zal Apple tijdens de bijeenkomst in november een aantal nieuwe regels introduceren. Volgens TechCrunch zal één van deze regels er voor zorgen dat de distributie van Lightning-pins voortaan vanuit Apple wordt geregeld. Apple zou de aansluitingen leveren aan accessoiremakers nadat hun product door Apple is goedgekeurd.

Hoewel de prijs voor een Lightning-connector hoog ligt, zouden de bedragen volgens de bron niet onredelijk zijn. Reden hiervoor is de vele technologie die in de Lightning-connector zit. Eerder schreven we al dat Apple met een chip gebruik van de 8 pinnen van de verbindingspoorten reguleert en dat er zelfs sprake is van bepaalde basisbeveiliging.

De bijgevoegde chips zorgen er voor dat niet iedereen zomaar de Lightning-connector kan namaken. Een Chinees bedrijf zei onlangs wel de vermeende authenticatie in de kabel te hebben gekraakt, waardoor ze hem zonder inmenging van Apple zouden kunnen fabriceren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2012, 8:36
Categorieën Accessoires, Geruchten, iDevices
Onderwerp lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.