Gerucht: Apple wil ontwikkelaar Color Labs overnemen

Apple is van plan om de ontwikkelaar van iPhone-app Color over te nemen. Dit beweren bronnen tegenover The Next Web.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ColorApple is van plan om de ontwikkelaar van iPhone-app Color over te nemen. Dit beweert The Next Web op basis van betrouwbare bronnen. Apple zou tientallen miljoenen dollars willen neerleggen voor de overname van het bedrijf. Gisteren schreven we nog dat de iPhone-app Color er mee stopt. Een precieze reden werd toen niet gegeven, maar de overname kan er mee te maken hebben.

Volgens eerdere geruchten is Color’s CEO Bill Nguyen al een tijdje weg bij het bedrijf. Er zou enige spanning zijn geweest tussen Nguyen en het directiebestuur van ontwikkelaar Color Labs. Volgens The Next Web probeerde Nguyen al enige tijd een koper te vinden voor zijn bedrijf, waarvoor hij een stap richting Apple’s Eddy Cue had gemaakt. Nguyen zou een aantal prototype-apps voor Cue hebben ontworpen om zijn potentie te laten zien.

Het is nog niet duidelijk wat Apple precies met Color Labs zou doen. Er zou voor gekozen kunnen worden om de technologie van de app in iOS te integreren. Color was een fotografie-app die op basis van locatiegegevens foto’s gemaakt met bepaalde vrienden kon herkennen. Toen dit succes bleek te zijn, besloot de ontwikkelaar zich te richten op het streamen van video.

Apple zou er echter ook voor kunnen kiezen om het team van Color in te zetten voor hun eigen apps. Nog een mogelijkheid is dat Apple gebruik wil maken van patenten in handen van Color Labs. Zo heeft de ontwikkelaar een patent op een speciaal videoformaat voor HD-video.

Color Labs zou niet het eerste bedrijf van Nguyen zijn dat door Apple wordt overgenomen. In 2009 haalde Apple Nguyen’s startup Lala nog in huis voor 80 miljoen dollar.

Update: inmiddels meldt AllThingsD dat Color niet door Apple is overgenomen, maar dat Apple alleen een groot aantal medewerkers in dienst heeft genomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2012, 18:53
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.