Apple heeft TIFF-lek toch al gedicht?

Volgens berichten op Hackint0sh zijn recent aangeschafte iPhones op dit moment alleen nog met AppSnapp en andere hackmethoden te kraken als de oude firmware wordt teruggezet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

AppSnap is de populairste hackmethode van de afgelopen dagen. Het maakt gebruik van een ernstig TIFF-lek waarvan we al dachten dat Apple het zou fixen. Volgens een weblog is dat inmiddels gebeurd: iPhones die sinds gisteren nieuw uit de doos zijn gehaald, kunnen niet meer gejailbreakt worden. De methode op jailbreakme.com schijnt niet te werken en beproefde methoden zoals CARNAVAL of iJailbreak doen het niet.

Een restore naar firmwareversie 1.1.1 werkt ook niet. Blijkbaar heeft Apple in firmware-versie 1.1.1 een snelle fix doorgevoerd. Koop je een iPhone met productieweek 42 (serienummer 7X742…) of hoger, dan moet je het oude bestand iphone1,1+1.1.1_3a109a_restore.ipsw gebruiken om een restore uit te voeren. Mocht het daarna nog niet lukken, dan kun je altijd nog de downgrade/upgrade-truc uithalen met de oude firmware. En mocht je de website jailbreakme.com niet kunnen openen, dan kan dat zijn omdat het de afgelopen dagen heel erg druk is.

Meer informatie is ook te lezen op hacint0sh.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:45
Categorie Jailbreak
Onderwerpen exploit, firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.