Na drie dagen al 144.000 jailbreaks via AppSnapp

De methode jailbreakme.com met gebruik van AppSnapp, blijkt de afgelopen drie dagen meer dan 150.000 keer gedownloadt. De schatting is dat er ruim 100.000 iPhones gehackt zijn, maar dat cijfer zou wel eens niet kunnen kloppen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Afgelopen zondag kwam AppSnapp beschikbaar, de jailbreak-software die je via de browser kunt installeren. Een verslaggever sprak met Nicholas ‘Drudge’ Penree, een van de ontwikkelaars van de software. Hij schat dat er tot nu toe zo’n 144.000 downloads zijn gedaan waardoor meer dan 100.000 toestellen zijn gejailbreakt.

Apple schatte eerder al dat één op de zes iPhones wordt gehackt, maar het totale aantal gehackte telefoons zou wel eens hoger kunnen liggen. Dankzij de nieuwe applicatie AppSnapp, waarbij je via Wi-Fi vanuit de browser je iPhone geschikt kunt maken voor applicaties van derden, kunnen we ongeveer inschatten hoe populair het jailbreaken daadwerkelijk is. Verschillende sites spreken over 144.000 downloads en dus meer dan 100.000 gehackte iPhones in ongeveer drie dagen, maar dat getal is nogal vertekend. Ten eerste is het nog geen 10% in vergelijking met het aantal iPhones dat is verkocht. En bovendien zullen er veel iPod touch-bezitters zich ook aan de hack hebben gewaagd. Dat het werkelijke aantal gehackte apparaten een stuk lager ligt dat het aantal downloads, komt omdat het proces bij veel mensen toch problemen opleverde: de iPhone of iPod touch leek vast te lopen, waardoor mensen ongetwijfeld besloten om het proces af te breken en later nog eens opnieuw te proberen.

Wat opmerkelijk is aan de methode van jailbreakme.com, is dat het gebruikmaakt van een ernstig beveiligingslek in de iPhone. De kans dat Apple het lek gaat dichten is behoorlijk groot.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:45
Categorie Jailbreak
Onderwerp jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.