Apple wil iBooks-kinderboeken op leeftijd sorteren

Apple wil dat auteurs en uitgevers voortaan de doelleeftijd bij iBooks-kinderboeken vermelden. Dit vermeld Apple op iTunes Connect.

ibooks logoUitgevers en schrijvers moeten in de iBookstore voortaan aangeven voor welke leeftijd kinderboeken zijn bedoeld. Dit blijkt uit een bericht van Apple verstuurd via iTunes Connect. Hoogstwaarschijnlijk wil Apple het met deze informatie makkelijker maken om doelgericht kinderboeken in iBooks te tonen. Door naar de juiste rubriek te springen zou je bijvoorbeeld in één keer alle boeken voor kinderen tussen de 7 en 9 jaar kunnen zien.

De iBookstore heeft op het moment al een rubriek voor kinderboeken, maar hierin staan boeken voor alle leeftijden door elkaar gehusseld. In de App Store maakt Apple wel al een tijdje onderscheid tussen kinder-apps op basis van leeftijd. Daar vind je bijvoorbeeld in een overzicht alle apps voor kinderen jonger dan vijf jaar.

In het bericht op iTunes Connect herinnert Apple ook aan de internationale beschikbaarheid van iTunes-studieboeken, die sinds afgelopen maand ook in Nederland te downloaden zijn.

Volgens Appleinsider zijn uitgevers van kinderboeken zelfs verplicht om de leeftijdsindicatie te vermelden. Het gaat om boeken in de rubrieken Kinderen & tieners, maar ook om onderwijsboeken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2014, 10:04
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.