‘Apple in gesprek met Californische DMV over zelfrijdende auto’s’

De Apple Car komt steeds dichterbij. Apple is in gesprek met de Amerikaanse DMV, over regulering rond zelfrijdende auto's.

apple-car-conceptApple is in gesprek met de Californische Department of Motor Vehicles (DMV), over de regulering rond zelfrijdende auto’s. Dit heeft The Guardian ontdekt. Daarmee lijkt Apple zich stilletjes voor te bereiden op de vermoedelijke Apple Car, die op het moment nog de codenaam Project Titan zou dragen.


De Apple Car is misschien wel dichterbij dan we hadden gedacht: volgens documenten van The Guardian heeft het autoproject een officiële Engineering Program Manager. Dit kan betekenen dat de testperiode bijna voorbij is en dat Apple zich gaat richten op de praktische ontwikkeling.

Apple’s auto zou het opnemen tegen bijvoorbeeld Google’s zelfrijdende wagen, waarvan in mei dit jaar foto’s verschenen.

Bekijk ook

Terugblik Apple Car: dit waren Apple's (mislukte) autoplannen

Er gingen jarenlang geruchten over een zelfrijdende auto van Apple. Wat is de stand van zaken rondom de Apple Car? Wat is Project Titan? En waarom is Apple ermee gestopt?

Apple heeft nog maar weinig over het autoproject naar buiten gebracht, maar eerder dit jaar kwamen de eerste geruchten naar buiten. Volgens bronnen zal de productie van de Apple Car pas in 2020 van start gaan. In de tussentijd is Apple druk bezig met het aannemen van auto-experts.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 september 2015 om 16:23
Onderwerp
Categorie
Geruchten

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.