Apple geeft geen toegang tot iPad-vrachtinfo

Apple geeft geen inzicht in de import- en douane-informatie rondom de iPad. Dat beweert een databeveiligingsbedrijf. Bedrijven als ImportGenius leven van deze informatie.

apple truckDoor een beroep te doen op de Freedom of Information Act kun je in de Verenigde Staten heel wat informatie opvragen. Een databeveiligingsbedrijf beweert nu echter, dat Apple als enige grote elektronicaleverancier geen inzicht geeft in de ladingen en import-informatie van een belangrijk nieuw product: de iPad. Bedrijven als Microsoft, Sony en Google importeren ook allerlei producten, maar die informatie is openbaar beschikbaar. Door de informatie niet vrij te geven kunnen bedrijven als Panjiva en ImportGenius hun werk niet doen. Dergelijke bedrijven verzamelen gegevens via de Amerikaanse douane, waarna ze de rapportages verkopen aan concurrenten van het betreffende bedrijf.

Je zou daarmee kunnen achterhalen welke producten zijn gemaakt en in welke hoeveelheden. Ook is eruit af te leiden wanneer de producten vanuit Azië in de VS arriveren, zodat duidelijk is wanneer Apple ongeveer iets nieuws gaat aankondigen. Door de informatie geheim te houden lukt het Apple steeds om producten zoals nieuwe Macbooks aan te kondigen, waarbij de producten ook meteen al in de winkels liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2010, 22:58
Categorie Achtergrond
Onderwerpen douane, import

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.