Importverbod in VS voor oudere iPhones en iPads

Samsung heeft een importverbod voor oudere iPhones en iPads voor elkaar gekregen in de VS. De iPhone 3GS en iPhone 4 mogen de VS niet meer in.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple SamsungSamsung heeft een onverwachte overwinning behaald in de patentenstrijd met Apple. De ITC (International Trade Commission) honoreerde het verzoek om een importverbod op oudere iPhones en iPads. Het importverbod geldt alleen in de VS en heeft betrekking op oudere AT&T-toestellen vóór de iPhone 4S en de iPad 2. Voor Apple betekent het gezichtsverlies in de strijd om patenten, maar de daadwerkelijke schade die Apple zal lijden is beperkt. De iPhone 3GS en iPhone 4 worden nog maar in beperkte mate verkocht. Apple zal tegen de uitspraak in beroep gaan. Het gaat hier echter om een definitieve uitspraak. Alleen het Witte Huis of het Federale Circuit kan de beslissing nog ongedaan maken.

Het importverbod heeft te maken met standaard-essentiële patenten die Samsung bezit en die ze voor een redelijke prijs in licentie moeten geven aan anderen. Apple-woordvoerster Kristin Huguet heeft laten weten dat haar bedrijf teleurgesteld is dat de ITC een eerdere uitspraak naast zich neer heeft gelegd. Samsung is in een reactie uiteraard verheugd. Ze spreken over meerdere tientallen jaren R&D-werk in mobiele technologieën en benadrukken dat de, naar eigen zeggen innovatieve, Samsung-producten gewoon te koop zullen zijn in de VS.

In Nederland won Samsung een paar dagen geleden ook van Apple. De Hoge Raad was van mening dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 geen inbreuk maakt op het design van de Apple iPad. Apple wilde al sinds 2011 een verkoopverbod op de Galaxy Tab.

Een PDF-versie van de uitspraak is online te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2013, 12:51
Categorie Apple
Onderwerpen import, patenten, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.