Mogelijk toch lagere prijzen voor populaire boeken op de iPad

Apple's verkoopprijs voor populaire e-books zou wel eens lager kunnen liggen dan verwacht. New York Times bestsellers kunnen misschien voor $10 over de toonbank.

books ipadTot nu toe is enigszins de indruk ontstaan dat Apple hogere prijzen voor boeken gaat reken, als eenmaal de iBook Store beschikbaar is. Die conclusie kun je trekken uit de klachten van boekuitgevers, die aangeven dat ze af willen van de eenheidsprijs van Amazon van $9,99 en liever hogere prijzen rekenen. Apple zou meer ruimte bieden voor variabele prijzen. Toch zijn er nu drie bronnen die beweren dat de prijzen toch lager kunnen uitvallen. De bronnen zijn op de hoogte van Apple’s onderhandelingen met de uitgevers.

Apple heeft al afspraken met vijf grote uitgeverijen. De meeste boeken voor volwassenen (zowel fictie als non-fictie) zullen daarbij tussen de $13 en $15 gaan kosten, waarvan Apple 30% opstrijkt. In de afspraken staat echter ook, dat uitgevers korting moeten geven op bestsellers, waarbij een prijs van $10 ook mogelijk is. Maar wat is een bestseller? Daarvoor zou de lijst met New York Times-bestsellers dienst kunnen doen. Die lijst gebruikt Amazon ook al om te bepalen welke boeken in ieder geval voor $9,99 over de toonbank moeten gaan.

De prijs wordt daarbij mede bepaald aan de hand van hardcover-prijzen. Wanneer een hardcover-uitvoering goedkoper dan $26 zou de prijs van het e-book lager dan $13 kunnen liggen, ook al staat het niet op de lijst met bestsellers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2010, 22:27
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.