Apple gaat stroomadapter van iPhone 3G terugroepen

Apple gaat de Amerikaanse (en Canadese, Latijns-Amerikaanse, Japanse) compacte iPhone usb-stroomadapter omruilen. De pennen kunnen losraken met kans op een stroomstoot.

Apple Ultracompact USB Power AdapterApple gaat alle ultracompacte USB Power Adapters vervangen, die met de iPhone 3G zijn geleverd. Het gaat om adapters die in de VS, Japan, Canada, Mexico en diverse Latijns-Amerikaanse landen zijn geleverd. Voor bezitters van een Europese iPhone heeft de maatregel geen effect en ook als je de eerste generatie iPhone uit de VS hebt gehaald hoef je de adapter niet te laten omruilen. De oude iPhone werd namelijk geleverd met een grotere adapter; niet het compacte type dat nu gevaar voor gebruikers oplevert. Onder bepaalde omstandigheden kunnen namelijk de metalen pennen van de adapter afbreken.

Daarbij loop je de kans op een electrische schok. Wat opmerkelijk is, is dat Apple tot zo’n drastische actie besluit terwijl er nog geen verhalen van slachtoffers in de media zijn verschenen. Bij andere problemen, zoals haarscheurtjes of haperende 3G-verbindingen heeft Apple heel wat meer moeite om te erkennen dat er een defect is.

De supportpagina bij Apple bevat de volgende tekst:

Apple has determined that under certain conditions the new ultracompact Apple USB power adapter’s metal prongs can break off and remain in a power outlet, creating a risk of electric shock. We have received reports of detached blades involving a very small percentage of the adapters sold, but no injuries have been reported.

Apple Ultracompact USB Power AdapterDe gevaarlijke adapter is hiernaast te zien. Gebruikers van zo’n ultracompacte stroomadapters kunnen voorlopig alleen veillig opladen via de usb-kabel op de computer of door de stroomadapter van het normale formaat te gebruiken. Dit is een model met opvouwbare metalen pennen; bij de gevaarlijke stroomadapter zitten de pennen vast.

De nieuwe compacte iPhone-stroomadapter heeft een groene punt aan de onderkant. De vervanging van de adapters gaat vanaf 10 oktober van start. Je kunt een vervangende adapter via het web bestellen of naar de winkel gaan om vanaf 10 oktober de adapter om te ruilen bij een Apple Store. Daarbij moet je het serienummer van je iPhone 3G opgeven.

Meer info: Apple Ultracompact USB Power Adapter Exchange Program
Via: Wall Street Journal
Tipgever: Jack

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2008, 9:55
Categorie Achtergrond
Onderwerpen adapter, stroom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.