Geen iPhone-hype verwacht bij Android-lancering

Aanstaande dinsdag gaat T-Mobile de G1 onthullen, een door HTC gemaakte smartphone die op Google's mobiele Android-platform draait. Maar hysterische taferelen worden bij dit eerste Android-toestel niet verwacht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

t-mobile g1Aanstaande dinsdag zal in New York de eerste telefoon met Google Android worden aangekondigd, maar reken niet op lange wachtrijen en chaotische toestanden bij de verkooppunten van T-Mobile. Veel mensen hebben nog nooit van Android gehoord en de HTC Dream of de T-Mobile G1, zoals de operator het toestel heeft genoemd, heeft bij lange na niet de sexy uitstraling die de eerste iPhone had. De HTC Dream wordt de eerste mobiele telefoon die op Google’s Android-software draait.

Onderzoekers van Strategy Analytics verwachten dat er 0,4 miljoen Android-telefoons in het eerste kwartaal van dit jaar zullen worden verkocht, goed voor 4 procent van de smartphonemarkt in de VS. Smartphones vormen maar zo’n 15% van de totale toestelmarkt, waardoor het werkelijke marktaandeel niet verder komt dan 0,6%. Apple verkocht 1,12 miljoen iPhones in het eerste verkoopkwartaal maar de vergelijking is niet helemaal eerlijk: de iPhone was het volledige kwartaal op de markt terwijl de Android-telefoon waarschijnlijk maar twee maanden te gaan heeft tot 31 december.

T-Mobile organiseert aanstaande dinsdag een evenement om de T-Mobile G1 aan te kondigen maar het toestel zelf zal pas eind oktober verkrijgbaar zijn. Het vormt Google’s eerste serieuze stappen op de mobiele telefoonmarkt, maar het is ook het zoveelste mobiele platform in een markt die al is versnipperd door de vele varianten van Symbian, Windows Mobile en meerdere mobiele Linux-varianten die in ontwikkeling zijn. Met het Android-platform wil Google zorgen dat de mobiele applicaties op meer telefoons geïnstalleerd zijn. De alternatieve route, via de mobiele operators, leverde tot nu toe niet veel op. Met Android heeft Google meer invloed op de applicaties die op toestellen worden meegeleverd.

T-Mobile G1Wat kunnen we bij de lancering van de T-Mobile G1 verwachten? Een door telefoonmaker HTC gefabriceerde smartphone met uitschuifbaar scherm waardoor een toetsenbordje tevoorschijn komt. Het toestel zal in zwart, wit en mogelijk ook in bruin verkrijgbaar zijn, is voorzien van 3G-dataverbinding, GPS en Wi-Fi, een microSD-kaart voor extra opslagruimte en een prijspeil dat op hetzelfde niveau ligt als de iPhone: €199 bij afsluiting van een tweejarig abonnement.

Via: PC World

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:48
Categorieën Apple, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.