BeatsPowerbeats2Wireless

Apple wil exclusieve deals met Taylor Swift en andere artiesten

Apple wil exclusieve deals sluiten met Taylor Swift en andere bekende artiesten voor de vernieuwde Beats Music muziekdienst.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

beats-music-iphone-6Apple probeert met artiesten zoals Taylor Swift exclusieve deals te sluiten voor de muziekdienst die ze deze zomer willen lanceren. Dergelijke deals zouden nieuwe gebruikers moeten aantrekken in een markt die al behoorlijk druk bevolkt is. Dat juist Taylor Swift daarbij wordt genoemd, is treffend: de 24-jarige popster haalde onlangs haar muziek weg bij Spotify omdat het te weinig opleverde. Artiesten krijgen door de opkomst van streaming muziekdiensten veel minder geld (€).

Het aantal professionele muzikanten in de VS is in tien jaar tijd gedaald van 50.000 naar 30.000. Dat komt niet alleen door streaming muziekdiensten, maar ook door de toenemende uitwisseling van gratis muziek. Nieuwe diensten zoals Tidal zouden daar iets aan moeten doen. Tidal biedt artiesten een vergoeding tot wel $3 miljoen en 3 procent aandeel in het bedrijf, als ze exclusieve content aanbieden en de dienst promoten bij hun fans. Apple is van plan daar een nieuwe muziekdienst gebaseerd op Beats Music tegenover te stellen. Behalve met Taylor Swift zou zijn gesproken met Florence and the Machine en tientallen anderen.

Tientje per maand

Volgens Bloomberg wil Apple twee abonnementen voor het vernieuwde Beats Music aanbieden: $9,99 en $14,99. Het duurste abonnement is bedoeld voor het hele gezin, zodat meerdere mensen er gebruik van kunnen maken. Beats Music had eerder al soortgelijke afspraken met een Amerikaanse provider. Apple nam vorig jaar Beats Music over, maar heeft er nog geen eigen draai aan gegeven. De verwachting is dat Apple tijdens WWDC 2015 gaat aankondigen wat ze precies met Beats Music willen gaan doen. Beats zou standaard onderdeel gaan worden van iOS, volgens geruchten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2015, 11:10
Categorie Diensten
Onderwerpen beats, muziekdienst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.